4 slimme ideeën om goedkoper te trouwen

SCROLL

4 slimme ideeën om goedkoper te trouwen

Trouw in de week

In sommige gemeenten kost een burgerlijke trouw nauwelijks 10 of 20 euro, in andere loopt de prijs op tot 50 euro en meer. Trouw je op een zaterdag, dan betaal je meestal extra, soms zelfs tot 300 euro meer. Als je dus goedkoop wil trouwen voor de wet, doe je dat best op een weekdag, tijdens de kantooruren.

Gebruik de wagen van een vriend

Een ceremoniewagen met bestuurder kost gemiddeld 500 euro. Maar misschien heb je wel een vriend die met een leuke auto rijdt en die hem maar wat graag aan je uitleent. Origineler én goedkoper, toch?

Doe niét alles zelf

Je zou denken dat een trouwfeest goedkoper uitvalt als je alles zelf regelt. Maar veel koppels komen daarmee bedrogen uit. Je weet immers niet welke prijzen gangbaar zijn – voor de huur van meubels bijvoorbeeld – en soms wordt daar misbruik van gemaakt. Reken daarbij de vele, véle uren die je in de voorbereiding stopt. Met het risico dat er alsnog iets fout loopt. Een professionele partner kent de kneepjes van het vak én geeft je zelfs tips om kosten te besparen.

Wees creatief

Een trouwfeest hoeft niet volgens een vast stramien te verlopen met receptie en uitgebreid diner. Misschien vind je een walking dinner met streetfood prettiger of is een trendy party  meer iets voor jou. Vraag naar de verschillen in prijs.

 

Hof ter Velden bekijkt met plezier de mogelijkheden en kostprijs van je trouwfeest.
Contacteer ons nu.