5 redenen waarom je bedrijfsevent mogelijk flopt

SCROLL

5 redenen waarom je bedrijfsevent mogelijk flopt

Je steekt veel tijd en energie in de organisatie van een bedrijfsevent. Maar na afloop hoor je collega’s morren en zijn je genodigden teleurgesteld. Waar loopt het fout?

Foute locatie

Een ‘onvindbare’ locatie, ellenlange files op de weg ernaartoe of problemen om een parkeerplaats te vinden? Dan haalt frustratie al meteen de bovenhand. Selecteer een locatie die makkelijk bereikbaar is en met voldoende parkeergelegenheid.

Zorg er ook voor dat ze past bij het doel van je event. Een zakelijke presentatie komt het best tot zijn recht in een sobere zaal met uitgebreide multimedia-opties, terwijl een netwerkreceptie gerust in het originele decor van een mooi aangeklede loods of een prachtige tuin kan plaatsvinden.

Is jouw event tijdens de lente of zomer? Bekijk zeker de mogelijkheden om op de locatie iets buiten te doen.

 

Slordige planning

Na de file en de zoektocht naar een parkeerplaats, moeten je gasten ook nog eens aanschuiven bij de vestiaire en bij het inchecken. Het officiële gedeelte start een halfuur te laat en je eerste spreker weet van geen ophouden. Dát is het enige wat je genodigden zich zullen herinneren van je event. Roep de hulp in van een ervaren eventplanner die de hele dag voor jou “ontzorgt”, zo kan je meer tijd spenderen met de gasten!

Voorspelbaar programma

Koffie, keynote speaker, panelgesprek, pauze, spreker,… het is dé ideale formule om je gasten snel in slaap te wiegen. Zorg voor afwisseling en meerdere hoogtepunten per event. Wat dacht je van een creatieve workshop tussendoor of een break met een heerlijke mocktail? Een professionele artiest die de boel komt opvrolijken of close-up magic? Een teambuilding-moment buiten, trendy streetfood achteraf en een gin bar tijdens het netwerkevent? Of organiseer eens een fuif voor je medewerkers of klanten. Moet kunnen!

 

Falende technieken

Niets zo stresserend voor jou en storend voor je gasten als je powerpoint die niet goed op het scherm verschijnt, de micro die niet werkt of de airco die het laat afweten. Check bij de keuze van je locatie ook altijd uitgebreid de technieken én de sterkte van het wifi-netwerk. Kies dan ook een partner die thuis is in video & geluid want dit bepaalt het succes van je event.

 

Onverzorgde of catering zonder visie

Voor de gemiddelde Belg is een bedrijfsevent pas geslaagd als hij lekker kan eten en drinken. Ook al is je event inhoudelijk nog zo goed, met flauwe kost en een trage of onvriendelijke bediening help je het helemaal om zeep. Kies een ervaren cateraar met getraind personeel, die ook aangepast meubilair kan leveren zodat je gasten comfortabel van het eten kunnen genieten, ook bij een walking dinner of een receptie in openlucht.

 

Jouw bedrijfsevent: flop of klinkend succes? Hof ter Velden weet hoe je indruk maakt op je gasten. Contacteer ons nu.